elham

درباره بیتس و اپل

قطع ارتباط با Monster و فروش سهام به HTC در سال ۲۰۱۰، تولیدکننده‌ی تایوانی گوشی‌های هوشمند یعنی HTC، سهام عمده‌ی بیتس یعنی ۵۰.۱ درصد از سهام را به قیمت ۳۰۹ میلیون دلار خریداری کرد. هدف از خرید این سهام، تولید گوشی‌هایی با کیفیت صوتی بالا برای رقابت با دیگر تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند بود. این خرید به HTC اجازه می‌داد که گوشی‌هایی با برند Beats تولید کند. البته پس از این واگذاری سهام نیز بیتس هنوز به عنوان شرکتی مستقل فعالیت می‌کرد. از افراد مهمی که در این زمان به بیتس اضافه شدند، مدیر کنونی آن یعنی لوک وود (Luke Wood) بود که پیش از آن در شرکت اینتراسکوپ برای آیووین کار کرده بود.

در ژانویه‌ی سال ۲۰۱۲، زمان قرارداد مانستر با بیتس پایان یافت و این ۲ شرکت تصمیم به عدم ادامه‌ی همکاری گرفتند. در اکتبر همان سال، اولین محصولات مستقل بیتس یعنی هدفون Beats exclusive و ّلندگو beats بی‌سیم Beats Pill به بازار عرضه شدند. در این زمان، آیووین تصمیم گرفت تا با کنترل بیشتر بخض تحقیق و توسعه، تولیدات را با حجم مناسب‌تری به بازار عرضه کند تا سرعت رشد شرکت حفظ شود. آنها مدتی پس از استقلال شرکت به درآمد یک میلیارد دلاری رسیدند.

beats music

خرید مجدد سهام HTC و شروع به کار سرویس Beats Music در جولای سال ۲۰۱۲، شرکت ‌HTC به دلیل آنچه تمرکز بر دنیای گوشی‌های هوشمند و حفظ بازارهای بین‌المللی عنوان شد، نیمی از سهام خود را به ارزش ۱۵۰ میلیون دلار، به خود شرکت بیتس فروخت و البته باز هم بزرگترین سهامدار شرکت باقی ماند. در آگوست ۲۰۱۳ گزارش شد که بیتس به دنبال خرید بقیه‌ی سهام اچ‌تی‌سی و پیدا کردن سرمایه‌گذاری جدید برای خود است. سرانجام در ۲۷ سپتامبر همان سال اعلام شد که شرکت تایوانی، تمام سهام باقی‌مانده‌ی خود را به ارزش ۲۶۵ میلیون دلار به بیتس خواهد فروخت. در کنار آن، بیتس نیز اعلام کرد که شرکت Carlye قصد سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری دارد. این ۲ حرکت مالی باعث شد که ارزش Beats Electronics به یک میلیارد دلار برسد.

در ۲۱ ژانویه‌ی سال ۲۰۱۴، شرکت بیتس سرویس موسیقی Beats Music را تاسیس کرد. آنها پیش از این اعلام کرده بودند که قصد معرفی سرویس استریمینگ و اشتراک‌گذاری موسیقی را دارند که تجربه‌ای کاملا جدید برای کاربران رقم خواهد زد.

فروش کامل شرکت به اپل در ۸ می ۲۰۱۴، روزنامه‌ی فایننشال تایمز اعلام کرد که اپل در حال انجام مذاکره برای خرید شرکت بیتس با رقم ۳.۲ میلیارد دلار است. سرانجام و پس از مذاکرات متعدد، اپل این شرکت را به قیمت ۳ میلیارد دلار خریداری کرد. کارشناسان بر این عقیده‌اند که استقبال پایین از سرویس بیتس موزیک، دلیل کاهش قیمت پیشنهادی بوده است. اعلام رسمی این فروش در ۲۸ می سال ۲۰۱۴ انجام شد و طبق قرارداد، ۴۰۰ میلیون از این مبلغ به صورت سهام اپل به سهامداران اصلی بیتس واگذار شد و بقیه نیز به‌‌صورت پول نقد واگذار شد.

apple beats

آیووین در یکی از مصاحبه‌های خود گفته بود که بیتس از همان ابتدا موازی با اپل حرکت می‌کرده است. جرقه‌ی تاسیس بیتس زمانی خورد که او احساس کرد گوشی‌های هوشمند عالی اپل، فاقد تجهیزات صوتی خوب هستند و پیوند تکنولوژی و زندگی انسان در این محصولات کامل نشده است. مدیرعامل اپل، تیم‌ کوک نیز پس از این قرارداد در صحبت‌های خود به این نکته اشاره کرده بود که موسیقی بخشی اساسی از برنامه‌ریزی‌های همیشگی اپل است و این شرکت تمام تلاش خود را می‌کند تا محصولاتی عالی در این زمینه به مشتریان عرضه کند. پس از نهایی شدن قرارداد، اپل ۲۰۰ نفر از ۷۰۰ کارمند بیتس را تعدیل کرد و سرویس بیتس موزیک نیز با شروع سرویس اپل موزیک، متوقف شد.


over 3 years ago

elnaz moghimizadeh