maryam

Title

Your note content.

آل چیست؟ زائوترسان حقیقی است یا افسانه؟

پای صحبت قدیمی‌ها و پیرزن‌های فامیل که بنشینید، احتمالاً نام موجود کریهی به نام آل یا زائوترسان را از زبان آنها خواهید شنید. عجوزه‌ای از طایفه اجنه که جان زنان تازه زایمان کرده و نوزادان آنها را تهدید می‌کند و با دزدیدن اعضای داخلی زن، او را به کام مرگ می‌کشد. در زمان‌های قدیم و حتی امروزه در برخی روستاهای ایران، . قفقاز و روسیه، مرگ نابهنگام زنان زائو و نوزادان آنها به ال ربط داده می‌شود

با [نجوافکت](https://najvafact.com/) همراه باشید

طبق حکایت‌های افسانه‌ای در مناطق مختلف آسیا و به خصوص قفقاز، ارمنستان، تالش، روسیه و ترکمنستان، نجوای ترسناکی بین اقوام می‌چرخد. این لولوخورخوره محلی در ارمنستان با نام آلک، در روسیه و گرجستان تحت عنوان آلی و در کردی به خال یا الک معروف است.

نکته مشترک اینجاست که همگی از موجودی به نام آل ترسان هستند که به زنان تازه زایمان کرده و نوزادان زیر چهل روز حمله می‌کند، ریه و کبد مادر را می‌دزدد و می‌برد که بخورد، نوزاد را برمی‌دارد و جای آن یک بچه جن می‌گذارد. قابله محل بالای سر مادری که تازه وضع حمل کرده یک چاقو یا شمشیر فولادی می‌گرداند که از آسیب محفوظش دارد. اما ریشه این باور عجیب از کجا آمده است؟

قیمت باورنکردنی بزرگترین الماس جهان! لیست بزرگترین الماس های دنیا

طبق روایات قدیمی، آل به عنوان یک زن جنی معرفی می‌شود که در ابتدای خلقت خداوند او را برای همسری آدم معرفی می‌کند. اما به دلیل ماهیت آتشین وجود، آدم خاکی نمی‌تواند با وی ازدواج کند و در عوض حوا برای آدم آفریده می‌شود. به این ترتیب بود که ال کینه حوا و دخترانش را دارد و تا به امروز می‌کوشد هر زنی که زایمان می‌کند را به قتل برساند و فرزند او را برباید.

باورهای رایج درباره آل یا زائوترسان

طبق برخی از روایت‌های موجود، ماهیت وجودی آل یا زائوترسان از زمان باستان و قوم مؤنث آل یا آمازون سرچشمه گرفته است. زنان آمازون، قبیله‌ای از زنان جنگجو در اساطیر یونان باستان هستند که گفته می‌شود در سرزمینی به نام تمیسکیرا در نزدیکی دریای سیاه زندگی می‌کردند.

بر اساس [اساطیر و افسانه ها](https://najvafact.com/entertainment/myths-and-legends/)، زنان آمازون از بدو تولد برای جنگ آموزش می‌دیدند و در نبرد مهارت فوق‌العاده‌ای داشتند. آنها یک جامعه زن‌سالار را تشکیل می‌دادند و مردان فقط برای تولید مثل در جامعه آنها حضور داشتند. تاریخچه زنان آمازون به طور دقیق مشخص نیست و بسیاری از مورخین آنها را صرفاً یک افسانه می‌دانند. با این حال، برخی شواهد وجود دارد که نشان می‌دهد زنان آمازون ممکن است در واقعیت وجود داشته باشند.

برای مثال، هرودوت، مورخ یونانی، در کتاب خود یعنی “تواریخ” به قبیله‌ای از زنان جنگجو در نزدیکی دریای سیاه اشاره می‌کند. همچنین، شواهد باستان‌شناسی مانند مجسمه‌ها و نقاشی‌هایی از زنان جنگجو در سرتاسر جهان یافت شده است که نشان می‌دهد زنان در برخی از فرهنگ‌های باستانی نقش‌های جنگجویی را ایفا می‌کردند.

داستان‌های حمله به زنان زائو و نوزادان آنها نیز به قوم آمازون ربط داده می‌شود. آنها طی غارت‌ها و حملات خود به سایر قبایل و جوامع، به مادران جوانی که تازه زایمان کرده بودند نیز رحم نمی‌کردند و از همین رو به نام زائوترسان نیز شناخته شدند. گاهی شکم مادران باردار را دریده و آنها را همراه نوزادانشان به قتل می‌رساندند. در صورتی که فرزند دختری در خانه‌ای بود، او را می‌ربودند تا در بین خود پرورش دهند و به یکی از جنگجویان بدل سازند.

در برخی منابع اشاره شده که زنان قوم آل برای بقای نسل خود، مخفیانه با مردان اقوام همسایه دیدار می‌کردند تا صاحب فرزند شوند. اما تنها فرزندان دختر را نگه می‌داشتند و نوزادان پسر را یا به پدرها بازمی‌گرداندند یا به قتل می‌رساندند.

با [فیلم و سریال](https://sihanandi.blogspot.com/2016/10/final-xos-chameleon-v200-note2-note2.html?sc=1734286865962#c763618917486006182) های دیگر همراه ما باشید.